B3

 

Dat is waar. Maar dat is niet de afkeer van God, maar dat is de veel voorkomende afkeer van de god van de christenen. Een God die antropomorfistisch wordt genoemd. Antropos is mens en het woorddeel morfistisch verwijst naar de vorm van God. Veel mensen geloven niet in zo'n superwezen met menselijke eigenschappen. Vergeet niet dat die God daarnaast ook nog eens de duivel als tegenstander heeft. En daarin geloven zelfs veel christenen niet meer.

Toch moet ik daarvan iets zeggen. Want als iemand niet over dat woord heen kan stappen zonder aan die God te denken, komt hij of zij onvermijdelijk in problemen met de UG. Daarom spreek ik toch van God omdat die naam in alle tijden werd gebruikt.

Daarbij geloven wij natuurlijk niet in een belonende en straffende godheid die alles kan, waardoor het verstandig is om dat goddelijke op een verstandelijke en verstandige wijze te onderzoeken.

We gaan er dan in eerste instantie vanuit dat God dit heelal heeft geschapen. Daarbij moeten we dan meteen onderzoeken of God alleen dit ene heelal heeft geschapen of dat God er veel meer heeft geschapen.

Laten we er in eerste instantie vanuit gaan dat God alleen dit heelal heeft geschapen en het hierna wel genoeg vindt. Wat deed God dan voordat hij dit heelal schiep?

[Picture]  Volgende pagina

[Picture]  Vorige pagina

[Picture]  Terug naar keuzemenu B

[Picture]  Overzichtspagina