D41

Heel goed.

En nu de drie elementen zijn genoemd, begrijp je wel dat de cirkel of liever de bol in mijn wiskunde veel meer is dan een wiskundige figuur. Het is voor mij de grondvorm van alle hemellichamen en het oermodel van de schepping. En daarbij gaat het niet alleen om het middelpunt en de omtrek, maar ook om de straal die symbool staat voor de ziel. Als je dat wilt, kun je dat allemaal in verhaalvorm aan een kind van 10 jaar voorlezen.

Toen God de wereld ging scheppen, dacht hij aan een bol met een straal en een middelpunt en zorgde ervoor dat alles daarop ging lijken. Daarom maakte hij alle hemellichamen rond. Maar voordat hij de zonnen, planeten en manen ging maken, dacht hij: "Ik moet niet alleen de hemellichamen maken, ik moet ze ook bewustzijn geven. Als ik dat niet doe, heeft de aarde geen bewustzijn. En dan kan de aarde aan haar planten, dieren en mensen geen bewustzijn geven."  Daarom maakte God van het middelpunt de hemellichamen en van de omtrek het bewustzijn.

De straal had hij nog over en zag toen dat er geen beweging was te krijgen in die hemellichamen. Niets bewoog zich, waardoor hij de ziel maakte van de straal. En toen ging alles leven en kwam er ontwikkeling.

Zo heeft God de stof, de ziel en de geest van het heelal geschapen, waarna hij alle dingen in het heelal op dezelfde manier heeft gemaakt. Daarom moet je onthouden: ďAlles in de hele wereld, maar dan ook alles, lijkt op de omtrek, de straal en/of het middelpunt. Niet echt natuurlijk, maar wel op een andere manier.

 

Ik hoor je bijna hardop de vraag denken waarom de straal met de ziel vergeleken moet worden. Dat leg ik je nu uit.

 

Als jij ergens buiten zit op een bankje waar je geen last hebt van al die moeilijke vragen van mij, zie je de omgeving om je heen, terwijl je in de verte de horizon ziet. Als je dan denkt aan de ronde aarde en de plaats waar je lekker zit, kun je daar dan het middelpunt, de straal of de omtrek bij denken?

 

[Picture]††Volgende pagina
[Picture]† Vorige pagina
[Picture]† Terug naar keuzemenu D†††
[Picture]††Overzichtspagina