E15

Je begrijpt het.

Stel je nu eens voor dat er ergens een vreemde wereld bestaat die we wereld A noemen. In die wonderlijke wereld zien de mensen alleen lengtematen. En dat niet alleen, ze kennen ook niets anders. Omdat mijn fantasie nu toch op hol slaat, bedenk ik een tweede wereld waar de mensen alleen lengte- en breedtematen zien en ook niets anders kennen. Die wereld noemen we wereld B.

Je zult wel begrijpen dat de mensen in wereld A er geen notie van hebben dat er vlakken bestaan, waardoor de mensen van wereld A en B nauwelijks met elkaar kunnen communiceren. De mensen van wereld A weten niet wat de mensen van wereld B met breedte bedoelen. En de mensen van wereld B snappen niet dat die dommeriken maar niet kunnen begrijpen wat zo eenvoudig is. Zelfs een kind weet in wereld B wat breedte is.

Kijk, en wij leven in wereld C waar we lengte-, breedte- en hoogtematen zien, waardoor we niet geloven dat de twee werelden A en B echt bestaan. Toch vraag ik jou om je eens in te leven wat jij de mensen van wereld A en wereld B niet duidelijk kunt maken. Probeer dat eens te verwoorden.

[Picture]  Volgende pagina
[Picture]  Vorige pagina
[Picture]  Terug naar keuzemenu E   
[Picture]  Overzichtspagina