F1

Hodelidee, ja ik ben nu uitgerust en voel dat ik steeds vrolijker word, omdat jij er zoveel lol in hebt en zo je best doet. Daar gaan we dus weer.

We hebben in het vorige deel (E) ontdekt dat de grondstructuur van de kosmos weergegeven kan worden op de AB-as, de CD-as en de EF-as van de linker figuur die in de UG de moedergestalt wordt genoemd. In de oudheid werden van dat model alleen de AB-as en de CD-as weergegeven, hoewel de vier haken lieten zien dat de molen (swastika) om de EF-as wentelt.

Elk van de drie assen hebben we als het ware verdeeld in drie stukjes, waarbij de AB-as verwijst naar de subatomaire, de stoffelijke en de etherische werkelijkheid. Tot zo ver zijn we gekomen.

Nu begrijp je wel dat we alle drietallen en dus ook dit drietal voor het verdere verloop van deze bespreking opnieuw in drieŽn moeten verdelen, waardoor er een 9-tal ontstaat. Maar voordat we daarmee beginnen, moeten we eerst het probleem oplossen dat er in de oudheid zelden van een 9-tal wordt gesproken en vrijwel altijd van een 7-tal. Je zou daardoor kunnen verwachten dat er een verband moet zijn tussen het 9-tal en het 7-tal.

Daarnaast weet je ook dat er van een 12-tal wordt gesproken in de astrologie. En omdat die indeling ook uit de universele leer stamt, gaan we in dit deel op zoek naar het mogelijke verband tussen het 7-tal, het 9-tal en het 12-tal. En voordat je ook maar durft te denken dat je daarin niet zo geinteresseerd bent, wil ik je er wel op wijzen dat jij nooit iets zult begrijpen van de opbouwstructuur van het universum en ook niet van de mens, als je dat verband niet kent. Daarom nu de eerste vraag.

Noem mij eens een paar voorbeelden van 7-tallen die iedereen kent.

   Volgende
   Keuzemenu F
   Overzichtspagina