G15

Ja dat bedoelde ik, terwijl ik die vraag al eerder had gesteld. Die herhaling is dan ook alleen bedoeld als de inleiding om niveau V1 te kunnen bespreken. Daarbij vermeld ik voor de duidelijkheid nog maar weer het schema.

           subatomair               stoffelijk                  etherisch
P1 P2 P3 V1 V2 V3 B1 B2 B3
P1    P2          P3-V1 V2     V3-B1 B2 B3
rood oranje geel groen blauw indigo violet

Je kunt daaruit aflezen dat niveau V1 stoffelijk is. En toch is die stof niet gewoon stoffelijk zoals de gassen, de vloeistoffen en de vaste stoffen van niveau V2. Dat blijkt uit twee dingen. Ten eerste is niveau V1 in de 7-voudige verdeling met de subatomaire werkelijkheid verbonden. Dat heb je al gezegd. Ten tweede heeft de gevulde cirkel van V1 wel oppervlakte maar geen inhoud zoals de kubus. Denk daarbij weer aan mijn driehoek.

Dat betekent dat de stof van niveau V1 niet gelijk is aan de gassen, de vloeistoffen en de vaste stoffen, waardoor die stof niet gewoon zichtbaar en niet gewoon tastbaar kan zijn. Als we ons dan afvragen wat dat voor soort stof is, zegt de verbinding P3-V1 dat er sprake moet zijn van een mengvorm van de subatomaire werkelijkheid en de stoffelijke werkelijkheid.

Nu kan de UG jou meteen een complexe "wiskundige" analyse geven die de aard van niveau P3-V1 verklaart. Maar dat lijkt me niet nodig en niet wenselijk, terwijl ik zeker weet dat jij daarop niet zit te wachten. Ik doe het daarom anders. Ik stel gewoon een vraag die alles vanzelf duidelijk maakt.

Waar komt volgens jou het leven op aarde vandaan?

  Volgende
  Vorige
  Keuzemenu G
  Overzichtspagina