G17

Dat is zo.

Maar eigenlijk moeten we daaraan toevoegen dat de aarde op de inwerking van de zon reageert. De aarde laat niet alles passief over zich komen, maar is dankzij haar levenskracht zeer actief. En dankzij die activerende levenskracht kunnen wij op de aarde leven. Ik zal je uitleggen wat ik daarmee bedoel.

De inwerking van de zon is weldadig. Dat weet je wel van die fijne vakanties aan zee. En ik weet dat nog van mijn Griekse stad Athene uit de tijd dat er nog geen luchtvervuiling was. Maar weet je, zonder de activiteit van de aarde zou de inwerking van de zon naast weldadig ook gewelddadig en zelfs allesvernietigend zijn.

Dat komt omdat de zon allerlei subatomaire deeltjes uitstoot, protonen en elektronen. En die deeltjes die in de vorm van de zonnewind naar de aarde schieten, zouden het leven op aarde vernietigen als ze niet door de aarde werden ingevangen. Daarmee worden ze niet alleen onschadelijk gemaakt, maar zelfs "ingelijfd" als levensbron. En dat speelt zich allemaal af op niveau V1.

Wat weet jij van het noorderlicht en het zuiderlicht?

   Volgende
   Vorige
   Keuzemenu G
   Overzichtspagina