G42

Ik heb hard gewerkt en er een klein verhaaltje van gemaakt.

Op school heb ik geleerd dat wij zuurstof inademen die uit zuurstofatomen bestaat. En een zuurstofatoom bestaat weer uit 8 protonen, 8 neutronen en 8 elektronen. Door allerlei oorzaken kunnen die atomen er een extra elektron bij krijgen, waarna ze negatief geladen zijn. En als er een elektron wegschiet zijn ze positief geladen. Men spreekt dan van positieve en negatieve ionen. Dat heb ik niet opgezocht, want dat wist ik al.

Maar ik wist niet dat wij ziek worden als we te weinig negatieve zuurstofatomen inademen. Wij hebben die dus heel hard nodig. Het is daarom niet zo fijn dat die negatieve ionen zich verbinden met de rook van sigaretten, waardoor er veel minder levensenergie is in een kamer waar gerookt wordt. Bij proeven is zelfs gebleken dat dieren sterven als ze in een ruimte leven waarin er helemaal geen negatieve zuurstofatomen zijn. Ook zijn er weinig negatieve ionen in een stad met veel luchtvervuiling. En gebouwen waarin ijzerdraad in de wanden en vloeren is verwerkt schermen die energie ook af.

Ergens anders heb ik gelezen dat de yogi's in India beweren dat er ‘prana’ in de lucht zit en dat we die via de ademhaling naar binnen halen. Volgens die yogi's is er veel prana in de bergen, waardoor ik denk dat die prana hetzelfde is als de negatief geladen zuurstofatomen. En weer ergens anders las ik dat de chi die door de meridianen stroomt, hetzelfde is als prana.

Heb ik zo genoeg gedaan voor de kost?

  Volgende pagina
  Vorige pagina
  Terug naar keuzemenu G   
  Overzichtspagina