G7

Juist. Soms voegt men aan dat drietal nog het plasma toe en dan spreekt men van vier aggregatietoestanden. Maar omdat het plasma in feite een gas is, houden wij het op drie.

Als je veel meer begrijpt van de UG, zul je inzien dat de indeling in gassen, vloeistoffen en vaste stoffen niet bij de AB-as hoort maar bij de EF-as. In feite gaat het hier om de atomen, de moleculen en een nog hogere vorm van moleculaire verbindingen zoals de virussen. Maar dat vergeten we onmiddellijk.

We spreken op niveau V2 voorlopig van de gassen, de vloeistoffen en de vaste stoffen, omdat die indeling zo gemakkelijk te begrijpen is. En dat verschil is nu niet belangrijk, omdat het hier niet om de details gaat maar om de hoofdlijnen.

En zo gaat het op dit tweede niveau van Vlakland dus simpelweg om de materie. Hoewel, zo simpel is het eigenlijk niet. Want als de wetenschappers van jouw tijd gelijk hebben, is die dode materie zo goddelijk begaafd, dat die zichzelf tijdens de big bang uit het niets heeft geschapen.

Dat flauwe grapje moest ik even kwijt, waarna ik onmiddellijk erken dat die wetenschappers veel meer van de materie weten dan ik. Het heeft voor mij zodoende geen enkele zin om daarover nog iets te zeggen. Daarom gaan we op de AB-as meteen door naar het hoogste niveau van Vlakland, de lege bol, code V3.

Wat vinden we daar?

  Volgende
  Vorige
  Keuzemenu G
  Overzichtspagina