tempel seti 1 in Abydos

Uit verschillende schriftelijke overleveringen blijkt dat de Egyptische priesters de mening waren toegedaan dat er in de oertijd goden op aarde hebben geleefd. Dat was ook die visie van Plato. En toen die goden verdwenen, bleven de halfgoden over, waarvan de bijbel zegt dat zij de schoonste der vrouwen namen (Gen.6: 2-4). Ook die halfgoden verdwenen uiteindelijk, waarna alleen de koningen overbleven. De Grieken hebben dat overgenomen, maar in hun mythologie waren dat geen koningen maar helden. Ajax was zo'n held en Hermes-Toth was zo'n koning.

In de Boven-Egyptische stad Abydos staat de tempel van Seti I, een farao uit de 19e dynastie die regeerde van 1306-1290. Zie hiernaast.

 

Daarin bevindt zich de beroemd geworden koningslijst die Seti 1 aan zijn zoon Ramses II toont. “Kijk mijn zoon”, zegt hij, “hier vind je de lijst van alle Egyptische koningen die begint bij Menes, de eerste koning van het dynastische Egypte”. Die chronologie hebben de Egyptologen overgenomen, maar de tekst op de muur daarnaast wordt steevast genegeerd, terwijl daar geschreven staat dat lang vóór Menes de goden en halfgoden over Egypte regeerden. En zo laat men de farao’s beginnen bij Menes, de allereerste koning-priester die leefde na de halfgoden, van welke tijd wij volgens de esoterie geen weet meer hebben. Want “lang na de halfgoden” betekent in feite "vrij kort na de grote zondvloed van de bijbel". En dat was heel lang vóór de veel kleinere zondvloed van 12.000 jaar geleden die door Plato werd vermeld en het einde was van het laatste eiland uit de Atlantische tijd.

   Terug naar G47
   Terug woordenboek
   Overzichtspagina